Rhen-Mosel - 7 dagar

Dag 1. (ca 800  km)
Avresa tidigt på morgonen. Vi kommer att göra stopp längs vägen för att äta. Vi åker E4:an söderut. Med  färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden är vi senare på kvällen framme vid vårt hotell Golden Tulip Luebecker Hof, som ligger i norra utkanten av Lübeck i stadsdelen Stockelsdorf. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 2. (ca 600 km)
Stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka vidare mot Kassel och Frankfurt. Vi följer floden Rhen till Rüdesheim där vi bor i 4 nätter på Hotel Altdeutsche Weinstube. Efter incheckning väntar en god middag.

Dag 3 – 5. (ca 500 km) Rüdesheim med utflykter. Ni kommer att åka Linbana upp/ner till Niederwald – monumentet & avnjuta en lunch med fantastisk utsikt över Rüdesheim. Det blir vinprovning på Georg Breuer. Båttur från Rüdesheim – St Goarshausen. Filmvisning & smakprov på Asbach Besucher Center. Vi tar bussen och åker via Koblens in i Moseldalen på en heldagsutflykt till Bernkastel Kues samt vinprovning hos Anton Zimmermann. Middag äter vi på hotellet alla dagar.

Dag 6. (ca 600 km)
Idag tar vi farväl av Rüdesheim & styr norrut genom det vackra landskapet. Vi kommer under dagen att passera flera kända städer och senare tar vi åter in på hotell Golden Tulip Luebecker Hof, i norra utkanten av Lübeck. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 7.   (ca 800 km)
Efter frukost och inlastning av bagaget, börjar färden hemåt. Innan vi går ombord på färjan som tar oss till Rödby i Danmark passar vi på att handla i lämplig affär. Via Helsingör-Helsingborg kör vi åter på svenska vägar. Vi är åter i Katrineholm runt 22 tiden, efter en som vi hoppas trevlig, lärorik och intressant resa bland vingårdar och gamla korsvirkeshus.

ruedesheim_stor
PRIS: 11000:-
I resan pris ingår: Bussresa med modern turistbuss enligt program, logi i dubbelrum med frukost i 6 nätter samt 6 middagar, Linbana upp/ner till Niederwald -Monumentet, lunch dag 3, Vinprovning på Georg Breuer, Båttur Rüdesheim - St Goarshausen, filmvisning + smakprov på Asbach Besucher Center, Heldagsutflykt till Bernkastel Kues + vinprovning hos Anton Zimmermann, vägskatter och färjeavgifter samt Reseledares tjänster. Glöm ej PASSET! Måltidsdryck ingår ej. Växla gärna till Euro. (Priset gäller med reservation för prisändring till följd av ökade valutakurser, bränslepriser m.m.)

Aktuella datum

Visar datum från och med: