Dolomiterna - 10 dagar

Dag 1. (ca 800 km)
Avresa tidigt på morgonen. Vi kommer att göra stopp längs vägen för att äta. Vi åker E4:an söderut. Med färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden är vi senare på kvällen framme vid vårt hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin, som ligger ca 2 km från centrala Lübeck. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 2. (ca 600 km)
Stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka vidare mot Hannover och Kassel. Senare på kvällen är vi framme vid vårt hotell Best Western Premier Parkhotel, som ligger i utkanten av centrala Bad Mergentheim. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 3. (ca 500 km)
Stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen. Under morgonen färdas vi genom Inndalen förbi Innsbruck, över Europabron och kort därefter passerar vi gränsen mellan Österrike och Italien via
Brennerpasset. Senare på kvällen är vi framme vid vårt hotell Laurino som ligger centralt i Moena, där vi bor i 5 nätter. Efter incheckning väntar en god middag.

Dag 4 – 7. (ca 750 km)
Vi har precis slagit oss ner i ett riktigt drömlandskap, omringade av Dolomitberg. Dessa berg som
är så unika att de faktiskt finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ska vi bo fem nätter och
tillbringa dagarna med utsikt mot den sagolikt vackra omgivningen.

Första dagen bekantar vi oss med staden Moena, där man speciellt sista helgen i januari ser längdåkare överallt. Långloppet Marcialonga har nämligen sin start i Moena och många väljer att bo här eller åtminstone testa spåren som går rakt genom staden. Vi kommer även att ta en rundtur där skidloppet Marcialonga går i mål, i den lilla bergsbyn en bit söder ut nämligen Cavalese. Just i stadens alpina skidberg, till toppen av Alpe Cermis går ju sista etappen av det årliga Tour de Ski. Det är klart vi hinner med en tur med liften för att se backen, där de tappra längdåkarna skejtandes ger sina sista krafter in i mål.

En dag tar vi plats i bussen för att färdas till Bolzano, huvudstad i regionen Sydtyrolen där vi befinner oss. En välmående stad med de vackra bergen runt omkring sig. Här kan vi njuta av en typisk italiensk stad, känna historiens vingslag när man strosar i den gamla stadskärnan. Kanske ta en tiramisu på något café eller varför inte en italiensk glass? Vi tar oss till arkeologiska muséet där vi får en inblick i ismannen Ötzis liv. Den över 5000 år gamla kroppen hittades inte så långt härifrån, på den italienska sidan nära gränsen till Österrike. Vi fortsätter att utforska staden med en linbanetur, från centrala staden upp till Soprabolzano. Här kommer vi upp på 1200 meter över havet och har en enastående utsikt.

En annan dag gör vi en utflykt till Val Gardena. Dalen vars tre huvudorter, Ortisei, Santa Christina och Selva är mycket populära skidorter vintertid. Sommartid är det minst lika vackert, att härifrån ta på sig
vandringskängorna och upptäcka omgivningarna i de många lederna som finns. Samtidigt som vi njuter av den vackra dalen ska vi också på ölprovning! Här i dalen har man faktiskt ölfestival varje sommar.

Meran är huvudmålet för en av våra dagar, den vackra staden som stoltserar med en av Sydtyrolens största turistattraktioner Trauttmansdorffs Trädgårdar. Det var Kejsarinnan Sisi som gjorde staden berömd efter sina besök på slottet Trauttmansdorff på 1800-talet. Detta blir en dag att njuta av en fantastisk trädgård med växter från hela världen. Samt lära känna historien om den omåttligt populära kejsarinnan, som kom från Bayern men gifte in sig i Österrike-Ungernmonarkin. Meran i sig är en vacker trädgårdsstad och här får vi chansen att strosa runt och känna den italienska atmosfären, njuta av en fika eller inspireras av de fina butikerna i staden. Middag äter vi på hotellet alla dagar.

Dag 8. (ca 500 km)
Idag tar vi farväl av Italien & styr norrut genom det vackra landskapet. Vi kommer under dagen att passera flera kända städer och senare tar vi in på Ringhotel Loew´s Merkur som ligger centralt vid
järnvägsstationen i Nürnberg. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 9. (ca 600 km)
Stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka vidare mot Hannover. Senare på kvällen är vi framme vid vårt hotell Goodmorning+ Bad Oldesloe, som ligger i lugnt läge mellan Lûbeck & Hamburg. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 10. (ca 800 km)
Efter frukost och inlastning av bagaget, börjar färden hemåt. Innan vi går ombord på färjan som tar oss till Rödby i Danmark passar vi på att handla i lämplig affär. Via Helsingör-Helsingborg kör vi åter på svenska vägar. Vi är åter i Katrineholm runt 23 tiden, efter en som vi hoppas trevlig, lärorik och intressant resa.

dolomiterna-
PRIS: 14500:-
I resan pris ingår: Bussresa med modern turistbuss enligt program, logi i dubbelrum med frukost i 9 nätter samt 9 middagar, Inträde till Trauttmansdorffs slottsträdgård, besök & öl provning på Monpier de Ghardena, inträde & audioguide till Ismannen Ötzi, 2 stycken linbaneturer, vägskatter och färjeavgifter samt Reseledares tjänster. Glöm ej PASSET! Måltidsdryck ingår ej. Växla gärna till Euro.

Aktuella datum

Visar datum från och med: